Nieuws

Farm Food maakt bekend dat groothandel Van der Meer te Rotterdam, onder andere aan dierenspeciaalzaken, Farm Food HE heeft verkocht dat was afgekeurd en waar honden met gevoelige darmen mogelijk ziek van kunnen worden.

Gist

Het betreft onder andere Farm Food HE dat is geproduceerd in februari en begin maart 2012 (THT augustus en begin september 2012). In dit voer is een gist verwerkt dat niet volledig was geïnactiveerd en wat later weer is gaan gisten in de brokken, waarbij een zurige geur ontstond.

Recall-actie

Farm Food haar klanten hiervan op de hoogte gebracht door middel van mailingen. Zij hebben daarbij gevraagd aan hen door te geven of u van deze producties uit februari en begin maart, zakken op voorraad had en indien dat het geval was, gevraagd hoeveel dat er waren, opdat Farm Food deze met de grootste spoed kon omruilen. Helaas heeft niet iedereen van deze recall-actie gebruik gemaakt, zo is gebleken.

Onverantwoordelijk

Doordat groothandel Van der Meer sinds 2006 geen klant meer van Farm Food is, weet Farm Food niet wanneer en door wie Farm Food HE aan hen ongeoorloofd is doorverkocht. Feit is dat diegene die dit heeft gedaan, zeer onverantwoordelijk bezig is geweest. Hij is daarmee bewust het risico aangegaan dat door zijn handelen honden mogelijk ziek zouden kunnen worden. Farm Food heeft groothandel Van der Meer aansprakelijk gesteld voor alle schade, inclusief gevolgschade.

3 reacties op “Groothandel Rotterdam verkoopt teruggeroepen hondenvoer

 1. Hondenbrokken schreef:

  Dit is niet te begrijpen zeg… Wie neemt er nu een dergelijk risico? Niet gek dus dat Farm Food de groothandel Van der meer aansprakelijk heeft gesteld.

 2. Hondenvoer schreef:

  Je zou toch anders verwachten van een dergelijke groothandel..

 3. Linda schreef:

  Het is al een zeer slechte zaak dat Farm food voer levert wat niet goed is. Zo te lezen wordt het voer bij farm food niet gecontroleerd VOORDAT het bij hun de deur uit gaat.
  Het is ook wel makkelijk om Groothandel van de Meer aansprakelijk te stellen terwijl de fout bij Farm Food zelf begint. Zoals hierboven wordt geschreven heeft de Groothandel NIET een mailing van Farm Food ontvangen omdat de Groothandel al geen klant meer is sinds 2006. Het lijkt mij dat diegene die het voer aan de Groothandel heeft verkocht aansprakelijk gesteld moet worden. Schijnbaar is deze in gebreke gebleven om de Groothandel op de hoogte te stellen dat het voer niet goed was.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.