Nieuws

Trend 2013: nieuwe eiwitbronnen

PetsWeekly heeft een top 10 opgesteld met trends op huisdiergebied naar aanleiding van de Global Pet Expo. Enkele van de trends die werden genoemd waren de toenemende vraag naar natuurlijke, organische producten en de vraag naar nieuwe eiwitbronnen.

Rauw

“We verwachten meer bedrijven die inspringen op de vraag naar rauwe, gevriesdroogde en gedehydrateerd voer voor huisdieren”, zo staat in het artikel van PetsWeekly. Daarnaast blijkt dat klanten de locale economie willen stimuleren dus liever diervoer uit de buurt kopen. “Zelfs als dat wat meer kost.”

Gezondheidsvoer

Supplementen en gezondheisbevorderende voeding voor huisdieren zal steeds populairder worden. “We behandelen onze huisdieren op steeds meer medische manieren. Daarnaast zal het aantal diernutritionisten toenemen, net als het aantal holisitische dierenartsen.

Eiwit

Nieuwe eiwitbronnen zullen steeds vaker worden toegepast in petfood, snoep en speeltjes. Deze alternatieve bronnen, uiteenlopend van alligator en rivierkreeft tot kangoeroe en lama, zullen steeds belangrijker worden, aangezien huisdiereigenaren op zoek gaan naar de beste manier om hun huisdier gezond te houden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.