Nieuws

Vetined heeft sinds kort een discussie over rauw versus brok gepubliceerd op de website. Aan de discussie deden dierenartsen en eigenaren van rauwvleesvoeding-merken mee. Vetined is een website voor dierenartsen en paraveterinairen, met informatie over ziektes en medicijnen en een overzicht van de cursussen die ze aanbieden.

Stellingen

Via Vetined heeft er een discussie plaatsgevonden over het voeren van rauwe vleesvoeding versus brokvoeding. Er werd gediscussieerd op basis van de volgende stellingen:

1. Door het productieproces is commerciële voeding te ver af komen te staan van het oorspronkelijke dieet van de hond.

2. Microbiologische risico’s die kleven aan het voeren en bereiden van het versvlees voor de hond brengen dier- en volksgezondheid in gevaar.

3. Rauwvlees is geschikte voeding voor honden van alle leeftijden en alle levensstijlen. De enorme verscheidenheid aan specifieke dieetvoedingen, zoals bij brokvoeding, is niet nodig.

4. Dierenartsen zijn door de aard van hun opleiding aangewezen als dé expert op het gebied van voeding.

5. De communicatie over voeding moet verantwoord en onderbouwd zijn. Wat is verantwoord en onderbouwd?

Professionals

Aan de discussie deden de volgende professionals mee:

Dr. ing. Paul Overgaauw, dierenarts/specialist vet. microbiologie
Drs. Ronald Corbee, dierenarts/specialist klinische voeding, Universiteit Utrecht.
Drs. Rolf Nijsse, dierenarts/specialist vet. microbiologie i.o., Universiteit Utrecht.
Drs. Bob Carrière, dierenarts/practicus GD, Sterkliniek Dierenartsen Ermelo.
Drs. ing. Maaike Feenstra, dierenarts/practicus GD, Dierenkliniek Nijlân Leeuwwarden.
Jos van der Linden en Nanette Waldorp, eigenaren van de firma Energique Gorredijk.
Huub van de Lang, eigenaar van de firma Bandit Harskamp en nutritionist

Video-samenvatting

De video-samenvatting hiervan is gepubliceerd op Vetined. Naast een video-samenvatting van het gesprek en transcript hiervan, is er ook de mogelijkheid om via LinkedIn mee te discussieren over diverse stellingen op het gebied van voer.

Bron: Voerwijzer

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.