Nieuws

Over minder dan twee maanden gaat de 72e editie van de Dibevo-Vakbeurs van start. Dit jaar draait de beurs om een thema dat zowel exposanten, bezoekers als de organisatie zelf uitdaagt om het beste in zichzelf naar boven te halen.

Verras je klant

We leven in een tijd waarin niets meer vanzelfsprekend is. Het is voor veel bedrijven alle zeilen bijzetten om het hoofd boven water te houden. Waar kun je op bezuinigen en wat valt er nog te verbeteren? Vaak blijkt dat er op het gebied van klantgerichtheid nog veel te winnen valt. Investeren in de klant betekent niet alleen een duurzame relatie opbouwen, maar ook oprecht contact maken en de klant meer geven dan hij vraagt. Een attent gebaar kan wonderen doen! Oftewel: verras je klant!

Echt contact

De organisatie wil ondernemers op verschillende manieren laten zien en voelen dat er veel potentie in klantcontact zit. Bezoekers kunnen zich inschrijven voor inspirerende ontbijtsessies met retailexpert Ad van Beek en Dibevo-beleidsmedewerker Henk van Houwelingen. De ontbijtsessies zullen voor veel ondernemers een eyeopener zijn: écht contact zit hem vaak in kleine dingen die je in de waan van de dag overslaat. De ontbijtsessies vinden voorafgaand aan de vakbeurs plaats op zondag 6 en dinsdag 8 oktober van 9.00 tot 11.00 uur.

Vermaak in de zaak

Midden op de beursvloer verschijnt dit jaar een ‘belevingsplein’ waar bezoekers met eigen ogen kunnen zien wat de positieve effecten zijn van ‘vermaak in de zaak’. Zo is er een workshop om cadeaus extra feestelijk in te pakken, een fotograaf die gratis de bezoeker en zijn huisdier vastlegt, en geeft retailinspirator Marian Bekkers persoonlijk advies over hoe een winkelier klanten kan prikkelen om (meer) te kopen. Verder laat reptielenspecialist Rogier van Rossem zien hoe je met reptielen en amfibieën het belevingsniveau van je winkel verhoogt.

Positieflijst

Mag ik dit dier nog wel verkopen? Dat is een vraag die ondernemers veel stellen sinds het verschijnen van de positieflijst, de lijst met dieren die zonder vergunning door particulieren gehouden mogen worden. Wat voor consequenties heeft deze gepresenteerde lijst voor de gezelschapsdierenbranche? Dibevo-adjunct-secretaris Alex Ploeg zal daar tijdens een drietal presentaties meer duidelijkheid over geven. Deze presentaties starten elke beursdag om 15.00 uur.

Gratis of met korting naar de beurs

De Dibevo-Vakbeurs is – zoals altijd – gratis toegankelijk voor Dibevo-leden. Overige bezoekers kunnen met korting naar de beurs door zich van tevoren te registreren op dibevo.nl/entree. Zij betalen dan geen 27,50 euro maar 20 euro per persoon. Daarbij is parkeren en alle eten en drinken op de cateringpunten inbegrepen. Kinderen t/m 14 jaar hebben gratis toegang. Op zondag 6 oktober is kinderopvang aanwezig.

Exposeren tegen kostprijs

Er zijn nog een paar plekken beschikbaar voor bedrijven die willen exposeren op de beurs. Dibevo-leden hebben daarbij een streepje voor: zij kunnen standruimte tegen kostprijs inkopen.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.