Nieuws

Nieuwe aandeelhouders Vitakraft

Onlangs zijn Hans-Jürgen Deuerer, enige aandeelhouder van het bedrijf Tiernahrung Deuerer en een particuliere investeerder, toegetreden als nieuwe aandeelhouders van Vitakraft.

Samenwerking

Vitakraft-Werkse bestaat al 175 jaar en heeft een leidende positie behaald op de internationale huisdierenmarkt. Door de sterk toenemende concurrentie in de markt wordt verdere groei steeds belangrijker. Mede daarom is Vitakraft vorig jaar al een samenwerking aangegaan met een Chinese onderneming. Deze onderneming produceert droogvoeding voor katten en honden voor de Chinese markt.

Nieuw kapitaal

Dit jaar is door de familie Wühmann besloten om ook de aandeelhoudersstructuur opnieuw vorm te geven, zodat er nieuw kapitaal verworven kon worden. Dit met het ook op de geplande groeistrategie en het verwerven van een stabiele marktpositie van het merk Vitakraft. Als nieuwe aandeelhouders zijn de heer Hans-Jürgen Deuerer, enige aandeelhouder van het bedrijf Tiernahrung Deuerer GmbH en een particuliere investeerder toegetreden, elk met een minderheidsbelang. De firma Deuerer is overigens al jarenlang een strategische samenwerkingspartner van Vitakraft. De familie Wührmann zal met een beduidend minderheidsaandeel betrokken blijven bij de onderneming.

Vitakraft

Als internationaal opererend merk binnen alle huisdiergroepen heeft Vitakraft klanten in meer dan vijftig landen, verspreid over de gehele wereld, waarbij 60 procent van de omzet in het buitenland gerealiseerd wordt. Vitakraft heeft op dit moment ongeveer 1600 medewerkers op diverse productlocaties en verkoopkantoren in twintig landen.

Tiernahrung Deuerer

De Firma Tiernahrung Deuerer heeft, als producent van natvoeding voor honden en katten, een leidende positie op het gebied van huismerken in Europa weten te verwerven binnen het levensmiddelenkanaal. Deuerer kenmerkt zich verder door al jarenlang zeer innovatieve concepten te ontwikkelen voor diverse handelsmerken.

Stabiliteit

Directeur Wim Kieftenbeld van Vitakraft Nederland verwacht dat deze verandering voor meer stabiliteit zal zorgen binnen het assortiment van Vitakraft. “De invloed van Tiernahrung Deuerer kan ons bedrijf versterken en het Vitakraft-assortiment voorzien van innovatieve en passende producten voor de Nederlandse markt. Iets waar wij ons op verheugen. Vitakraft zal in de toekomst nog meer opvallen in het schap.”

Bron: DSZ Actueel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.