Productnieuws

Healthy Dog Probiotics

Het nieuwe merk Healthy Dog won op de Anido vakbeurs in maart vorig jaar de tweede prijs als beste nieuwkomer van het jaar. Nu, iets meer dan een jaar later, komt het bedrijf FrankenFood met Healthy Dog Probiotics. In deze nieuwe variatie zijn Probiotica in de vorm van Enterococcus faecium toegevoegd.

Probiotica

Probiotica zijn natuurlijke, levende microbiologische organismen die de gezondheid van de gastheer bevorderen. Deze gezonde bacteriën helpen het immuunsysteem en de spijsvertering te bevorderen en de darmflora te verbeteren. “Door middel van een uniek procédé zijn deze Probiotica verpakt in, als het ware, zeer kleine bolletjes en worden als sporen toegevoegd aan de Regular-variatie. Hierdoor zijn de Probiotica stabiel om het persproces te overleven. Op het moment dat de sporen van de enterococcus faecium in de darm komen, groeien zij uit tot levende actieve cellen”, legt Cheryl Francken van FrankenFood uit.

Glutenvrij

Om de activiteit van de Probiotica te kunnen garanderen is de voeding zes maanden houdbaar. Net als de regular-variant is ook deze variatie tarweglutenvrij en aangevuld met zalmolie voor de omega 3- en 6. Vanaf het begin dat Healthy Dog op de markt is, adviseert FranckenFood een (diepvries) versvleesvoeding toe te voegen aan de voeding van de hond, omdat de natuurlijke bacteriën belangrijk zijn om een optimale darmflora te creëren. “Door deze variant op de markt te brengen kunnen mensen toch gebruikmaken van gebruiksvriendelijke en budgettair vriendelijke geperste brokken én tevens goede bacteriën toevoegen voor de opbouw en onderhoud van de darmflora”, aldus Francken. “Zeker voor de grotere honden is dit minder kostbaar en uiteraard voor de consument veel gemakkelijker.”

Overschakeling

De nieuwe variatie wordt door Healthy Dog geadviseerd om te gebruiken als overschakeling van geëxtrudeerde brokken naar de tarweglutenvrije brokken van Healthy Dog om de opschoning te versnellen en op deze manier de eventueel aanwezige afvalstoffen te helpen verwijderen. Tevens wordt deze variant aangeraden wanneer de hond spijsverteringsproblemen heeft en/of om een betere weerstand te creëren. “Dit is dus ook een zeer effectieve voeding in stressvolle situaties zoals bij reizen en algehele nervositeit en voor het bevorderen van een optimale immuniteit. Naast dat de premium voeding van Healthy Dog gezond is voor de hond, zijn de prijzen aantrekkelijk voor de consument, is het gamma makkelijk compact in de winkel en zijn de winstmarges uitzonderlijk hoog”, aldus Healthy Dog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.