Nieuws

Prins gaat Frankrijk veroveren

Prins Petfoods heeft tijdens het Cross Border Event een sponsorpakket ter waarde van 3000 euro gewonnen om als webwinkelier een vliegende start in het buitenland te kunnen maken. Het bedrijf is daarmee een van de drie genomineerden voor de Cross Border Challenge, een initiatief van e-commercespecialist Dexport en vakblad voor webwinkeliers Twinkle.

Online kanaal interessant

De uitdaging die de genomineerden wacht, is om als Nederlands bedrijf in een nieuw land via een online concept de markt te gaan veroveren. Om de stap naar Frankrijk te kunnen zetten, is een online kanaal voor Prins heel interessant. “Het heeft voor ons geen zin om daar als een nog onbekend diervoedingsmerk bij ketens binnen te komen”, zegt sales- en marketingmanager Marlou Mulders. “Daarom kiezen we voor een partner die voor ons in Frankrijk een online portaal met een shop, community en adviescentrum gaat opzetten en beheren.” Het platform in Frankrijk gaat onder de naam Kanizoo opereren en gaat half november dit jaar live.

Onderscheidend vermogen

Prins wil niet alleen een webshop starten in Frankrijk, maar zet om zich in op een compleet platform met een uitgebreid adviesportaal, een community waar kennis en kunde centraal staan en een zogeheten ‘huisdierencafé’, een plek waar huisdiereigenaren elkaar kunnen ontmoeten. Bijzonder is dat Prins dit platform faciliteert, maar dat de partner naast de voedingen van Prins ook producten van concurrenten gaat aanbieden om traffic naar de website te krijgen.

Groeiende vraag naar natuurlijk

Een van de redenen voor Prins om voor Frankrijk te kiezen is de groeiende vraag naar natuurlijke producten in dit land. Het Franse platform bestaat uit een consumentengedeelte en een zakelijk gedeelte. Bij het consumentengedeelte kunnen alle voermerken en ook andere producten voor hond en kat worden gekocht, via het zakelijke gedeelte enkel Prins-producten, tegen een bepaald kortingspercentage.

Winnaar

Vakblad Twinkle gaat Prins en de andere twee genomineerden van de Cross Border Challenge een jaar lang volgen. Wie de aangegeven doelstellingen het best weet te behalen, wordt aan het eind van de race de winnaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.