Productnieuws

Yarrah, de Europese marktleider op het gebied van biologisch honden- en kattenvoer, heeft het assortiment uitgebreid met een graanvrije brok. Dit omdat er honden en katten zijn die producten met granen slecht kunnen verteren of allergische reacties krijgen. Daarnaast bevat de graanvrije variant een hoger eiwit-gehalte en bevat het minder koolhydraten dan de traditionele producten van Yarrah.

Kip & Vis

Het voer is volledig biologisch en bestaat uit 26% biologisch kippenvlees en 4% MSC vis. Kip is een belangrijke bron van dierlijke eiwitten wat belangrijk is voor de spieren alsook de pezen en het kraakbeen. Vis is rijk aan omega 3 vetzuren die ontstekingsremmend kunnen werken en een positief effect op de huid kunnen hebben.

Vervanging

Het voer is geheel vrij van granen, zoals tarwe en mais, wat voor sommige honden en katten problemen kan geven bij het verteren. Ter vervanging van granen, is aardappelzetmeel en zijn groene en gele erwten toegevoegd die onder andere voor de binding van de brok zorgen. Daarnaast bevatten de vervangproducten plantaardige proteïnes die na bewerking goed opgenomen kunnen worden door hond en kat.

Receptuur

In het hondenvoer is lever toegevoegd om de acceptatie van het voer te verhogen en om op natuurlijke manier vitamine A toe te voegen. Aan het kattenvoer is biergist toegevoegd. Katten vinden gist erg lekker en het werkt ook nog eens bloedzuiverend.

Bron: BioJournaal

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.