Nieuws

EduPet, het educatiecentrum voor dierenliefhebbers in Veenendaal, gaat samenwerken met Vetined, dat zich in het bijzonder toelegt op veterinaire internet educatie. De mensen achter Vetined zijn al decennia lang werkzaam in de dierenartsenpraktijk en actief in het veterinaire netwerk; zij kennen de nascholingsbehoefte in de praktijk van ‘binnenuit’. Daardoor wordt het cursusaanbod flink uitgebreid, onder meer met een nieuwe nascholing voor dierenartsen, paraveterinairen én dierenspeciaalzaakmedewerkers via een mix van e-learning en workshops.

Uitbreiding

Om het nieuwe aanbod mogelijk te maken, wordt EduPet dit jaar geheel vernieuwd en uitgebreid met speciale ruimtes voor onder meer (kijk)operaties, tandheelkundige behandelingen, onderzoeken op het gebied van echo- en endoscopie en laboratoriumwerk. Hier kunnen (para)veterinairen straks onder leiding van ervaren docenten hun vaardigheden verbeteren. Om dit brede cursusaanbod te kunnen aanbieden, zal EduPet gaan verhuizen naar een nieuw pand in dezelfde straat waar het huidige pand zich bevindt (Accustraat, Veenendaal). In juli 2014 zal dit nieuwe pand betrokken worden.

Initiatiefnemers

Initiatiefnemers achter de oprichting van Edupet zijn Emax, Prins Petfoods en Vitakraft. De organisatie van de cursussen zal vanaf dit jaar verlopen via Vetined.

Uniek

Uiteraard blijven EduPet en Vetined ook het huidige en hoog gewaardeerde aanbod aan eendaagse cursussen aanbieden, bestemd voor zowel eigenaren van huisdieren als professionals die beroepsmatig actief zijn in de dierenbranche, denk aan fokkers, asiels, hondenscholen, trimsalons en dierenpensions. Uniek is de brede opzet van praktijkgerichte cursussen die, naast het verbreden van kennis, de deelnemers inspireren en prikkelen. EduPet mikt op een complete beleving en gaat hiermee verder dan vergelijkbare initiatieven in de branche.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.