Productnieuws

Nieuwe hamermolen van Dinnissen

Dinnissen Process Technology heeft een nieuwe hamermolen met een extra groot zeefoppervlakte, extra grote breekplaten en een automatische zeefwisselaar met uitgebreide zeefset. De nieuwe hamermolen kent daardoor een hogere maalcapaciteit, minder stilstand tijd en meer flexibiliteit. Dinnissen presenteert deze noviteit tijdens de internationale vakbeurzen in het voorjaar van 2014; Schüttgut, Interpack, VIV en Victam.

Hoger maalvermogen

De nieuwe hamermolen van Dinnissen is uitgerust met een nieuwe manier waarop de zeefplaten in de maalkamer zijn geconstrueerd. Daardoor is de zeefoppervlakte vergroot en wordt de zeefcapaciteit automatisch verhoogd. Datzelfde geldt voor de breekplaten in de hamermolen. Ook deze zijn door een slimme constructie vergroot waardoor de capaciteit van de hamermolen werd verhoogd. De zeefhouderkamer werd bovendien uitgerust met een extra brede en automatisch te openen zeefbekken. Door de toevoeging van deze faciliteit, is er meer ruimte voor onderhoud en het eventueel verwijderen van beschadigde zeven. Daardoor staat de nieuwe hamermolen van Dinnissen tijdens onderhoudswerkzaamheden minder lang stil. Dat maakt de nieuwe hamermolen efficiënter in gebruik. De nieuwe hamermolen kent een snelheid van maximaal 1500 toeren per minuut. De hamermolen kent daardoor een langere levensduur en een lager energieverbruik dan zijn voorgangers. De geïntegreerde stenenvangers en magneten voorkomen het beschadigen van de zeven door ijzerdeeltjes of harde voorwerpen. Ook dat draagt bij aan meer efficiency van de hamermolen.

Optimale flexibiliteit

Voor de nieuwe hamermolen ontwikkelde Dinnissen een nieuwe innovatieve zeefwisselaar die meer snelheid, gemak en zekerheid biedt voor fabrikanten die regelmatig wisselen van grondstoffen en productspecificaties. De automatische zeefwisselaar biedt plaats aan 4 tot 6 sets verschillende zeefplaten. Daardoor kan automatisch worden gekozen voor de juiste perforatie waarmee de ideale maalstructuur en -fijnheid van producten wordt bepaald. Het mechatronische zeefwisselsysteem regelt automatisch de toepassing en plaatsing van de juiste zeefplatenset in de hamermolen. Na het beëindigen van het productieproces regelt de zeefwisselaar ook het verwijderen en opbergen van de zeefset binnen 40 seconden. Daardoor kunnen zeven snel worden gewisseld en wordt de stilstand tijd van de hamermolen beperkt. Bovendien wordt de kans op het gebruik van de verkeerde zeefplaten verkleind. De automatische zeefwisselaar kan ook worden uitgevoerd met een zeefdetectiesysteem. Daarmee is het mogelijk beschadigingen vanuit de controlekamer te signaleren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.