Nieuws
Arie Blok Animal Nutrition bestaat 175 jaar. Het begon allemaal op 3 mei 1839 met de winkel van Laurens Blok in Woerden. Deze overgrootvader van de huidige directeur verkocht naast kruidenierswaren en grutten, ook granen en meel voor huishoudelijk gebruik. Toen zijn zoons Arie en Gijsbert de onderneming overnamen, werd het bedrijf gesplitst. Arie legde zich naast handelsactiviteiten ook toe op de eigen productie van granen en graanproducten. De omzet bleef groeien, mede door de toevoeging van diervoeders aan het assortiment, en resulteerde uiteindelijk in het huidige bedrijf Arie Blok Animal Nutrition.

Familiebedrijf

Arie Blok is een familiebedrijf. Door de jaren heen was de familie Blok altijd goed vertegenwoordigd binnen het bedrijf en meestal stond er een Blok aan het roer. Natuurlijk is er in de loop van die 175 jaar veel veranderd.

Overnames

In de laatste decennia van de vorige eeuw nam Arie Blok twee gespecialiseerde bedrijven over: Hope Farms, (voeders voor dierentuinen, knaagdieren en honden) en Kasper Faunafood (voeding voor exotische en hobbydieren). Hiermee werd een zee aan kennis en ervaring op het gebied van diervoeding aan de organisatie toegevoegd.

Consumentenmarkt

Ingrijpend was de beslissing aan het begin van het nieuwe millennium om de focus te verleggen naar de consumentenmarkt. De BSE-crisis in 1999, die resulteerde in een verbod op diermeel, was daarvoor een belangrijke aanleiding . De nieuwe positionering vroeg om een nieuwe aanpak. Er werd veel geïnvesteerd in marketing, aantrekkelijke verpakkingen, promotiemateriaal en in een iets latere fase in websites.

Nieuwbouw

Door de jaren heen werd er voortdurend geïnvesteerd in onder meer geavanceerde productiemethoden en in afvul- en verpakkingslijnen. In 2011 werd tijdens een feestelijk open huis de nieuwbouw officieel geopend. Er werd ruim 2000 vierkante meter bijgebouwd en niet alleen de productiefaciliteiten, maar ook de kantoren kregen een prachtig nieuw onderkomen.

Arie Blok nieuwbouw

Kernwaarden

Alle diervoeding voldoet aan zeer hoge kwaliteitseisen. Dieren verdienen volgens Arie Blok niet alleen voer dat zij lekker vinden, maar bovenal voer dat ze nodig hebben voor een lang en gezond leven. Aan de samenstelling van de voeding ligt altijd een wetenschappelijke onderbouwing ten grondslag; daarbij wordt niet alleen rekening gehouden met de specifieke behoefte per diersoort, maar ook met de specifieke levensfase waarin het dier zich bevindt.

Onder de nieuwe bedrijfsnaam Arie Blok Animal Nutrition worden momenteel de merken Kasper Faunafood (voeding voor hobbydieren), HippoStar (paardenvoeding), Hope Farms (voeding voor konijnen en knaagdieren), Canex Dynamic (hondenvoeding) en Arie Blok (graanproducten) gevoerd.

Toekomst

Arie Blok Animal Nutrition ziet met vertrouwen de toekomst tegemoet. Er zijn nog steeds voldoende mogelijkheden om te groeien, bijvoorbeeld door toenemende omzet in het buitenland. Op dit moment wordt er al geëxporteerd naar 29 landen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.