Nieuws

Op 3 mei hebben Bridget Maasland en Piet Hellemans de maand van ‘Bewust Huisdierbezit’ gelanceerd in Dierenbeschermingscentrum Amersfoort. De campagne is er op gericht om meer bewustzijn te creëren bij huisdiereigenaren over het welzijn van hun dier. Helaas komt het nog vaak voor dat huisdieren slecht verzorgd worden of in het asiel terechtkomen. De grootste oorzaak van dit dierenleed is het gebrek aan kennis. Kennis over de voeding, de nodige beweging en de (dierenarts)kosten. Daarom willen ze mensen aanzetten om zich (opnieuw) te verdiepen in de verzorging, voeding en huisvesting. Alleen dan zal er iets veranderen op het gebied van dierenwelzijn.

De supporters van bewust huisdierbezit hebben op  www.bewusthuisdierbezit.nl meer dan 200 cadeau’s beschikbaar gesteld voor de deelnemers met de meeste kennis. Iedere week worden er nieuwe testen en filmpjes geplaatst op de website.

Week van het huisdier

Van 17 t/m 25 mei organiseert het LICG weer een Week van het Huisdier. Dit keer is het thema ‘voorkomen van impulsaanschaf van huisdieren’.

Afspraken Internetaanbieders

Eerder maakten de grootste internetaanbieders Marktplaats, Speurders, 2dehands, Marktplaza en Marktnet al afspraken  om hun gebruikers te waarschuwen voor impulsaankopen van dieren via internet. Dat liet staatssecretaris Sharon Dijksma van Economische Zaken weten in een brief aan de Tweede Kamer.

Afspraken

De online handelsplaatsen zullen bezoekers gaan informeren over de aanschaf van dieren. Daarnaast zullen de handelsplaatsen verwijzen naar de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland voor een actueel overzicht van regels voor handel in en houden van dieren. Ook de mogelijkheid tot het doen van melding van verdachte of illegale handelspraktijken via telefoonnummer 144 wordt onder de aandacht van bezoekers gebracht. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) onderzoekt de mogelijkheden om te participeren in inbreukprogramma’s van de online handelsplaatsen, zodat de NVWA de mogelijkheid heeft om verdachte en illegale handelsadvertenties zelf te kunnen verwijderen. Daarnaast past de NVWA internetrecherche toe.

Bron: Vitakraft/Koningin Sophia-Vereeniging

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.