Nieuws

Derde overname voor United Petfood

Na de overname van 2 petfoodfabrieken in het Franse Wimille en in Provins vorig jaar, nam het Belgische United Petfood Producers (UPP) onlangs nog een bedrijf in Frankrijk over; in Yzeure in de Auvergne. “Wij zijn in feite aan de uitbouw van een internationale groep bezig”, zegt Dries Eeckhout, managing director van United Petfood Producers. “We zien toekomstgericht nog mogelijkheden tot verdere uitbreiding van ons bedrijf.”

Franse markt en export

Met de drie overnames heeft United Petfood niet alleen een sterke positie verworven op de Franse markt maar meteen ook zijn exportpositie versterkt. In Yzeure heeft UPP er een modern uitgeruste fabriek bij met 2 extrusielijnen. Met 25 mensen wordt er 25.000 ton droge honden- en kattenbrokken geproduceerd, zoals in Gent en Wimille. In Provins worden hondenkoekjes gemaakt. In totaal produceert UPP 140.000 ton petfood met een 150-tal medewerkers.

Sterke positie

“We staan nu sterk zowel in het noorden als in het zuiden van Frankrijk”, zegt Dries Eeckhout, “maar meteen wordt ook onze exportpositie versterkt.” UPP exporteert al naar 30 landen, niet alleen in Europa maar ook in Zuid-Amerika, Afrika en Azië. UPP is gespecialiseerd in private label. UPP heeft een standaardassortiment, maar kan ook op maat van de klant produceren en leveren.” UPP is gespecialiseerd in extrusie (Wenger-extruders), vacuüm core coating en toevoeging van vers vlees.

United Petfood

United Petfood blijft een Belgisch familiebedrijf, gelegen in de Gentse zeehaven, dat in handen is van de broers Dominiek (voorzitter van UPP) en Peter Dumoulin en hun neef Dries Eeckhout (managing director). Koen Van Broeck is operationeel verantwoordelijke voor Frankrijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.