Nieuws

In Amsterdam is het allereerste pop-up restaurant voor katten en honden geopend. Martin Gaus heette een bont gezelschap aan honden en hun baasjes welkom voor een eerste etentje. Het pop-up restaurant is onderdeel van het tijdelijke Royal Canin Cat & Dog Experience Center. Iedere dag kunnen bezoekers van het Center via interactieve tools van alles ontdekken over de wereld van kat en hond. Dierenliefhebbers krijgen onder meer informatie over de verschillende rassen en er is speciale aandacht voor de grote invloed die voeding heeft op de gezondheid van katten en honden. Voedingsconsulenten zijn aanwezig om een advies op maat te geven.

Beestenboel in Kalverstraat

Terwijl je doorgaans niet vaak honden tegenkomt in de Kalverstraat, zijn dinsdagmorgen de meest uiteenlopende rassen in de winkelstraat te vinden. Om 11:00 uur is het zover en zwaait Martin Gaus de deuren open van het allereerste restaurant voor katten en honden. Lang tafelen is niet aan dit gezelschap fijnproevers besteed; de à la carte-maaltijden op maat zijn binnen enkele minuten verorberd. Voor de baasjes is er na afloop van het diner de mogelijkheid het Experience Center te ontdekken. Via interactieve schermen kunnen zij alles leren over de meest geschikte diervoeding voor kat of hond. Bertie de Wit-Roodhaan is vanuit De Rijp langsgekomen met haar chihuahua: “Wij hebben ons vorige week opgegeven voor een tafeltje. Het was een bijzondere ervaring en zeker door het bezoek aan het Experience Center echt een leerzaam dagje uit. Ik vond het leuk om voor Saar te ontdekken waarom haar voeding anders moet zijn dan van de andere honden. ”

Passende voeding belangrijk voor gezondheid

“Het is een hartstikke gezellige dag”, vindt ook Martin Gaus. “De honden hebben het bijzonder goed, met name omdat ze perfect passende voeding krijgen en dus echt à la carte eten. “Nog te veel mensen denken dat het niet zo uitmaakt wat je een hond of kat te eten geeft. Maar goed voor je huisdier zorgen begint bij passende voeding. Honden- en kattenbezitters goed adviseren is dan ook de voornaamste functie van het Experience Center. Het is volledig ingericht om bezoekers een intensieve beleving te bieden, waarbij zij nieuwe inzichten kunnen opdoen over de optimale voeding en verzorging van hun huisdier.” Uiteraard zijn mensen die overwegen een hond of kat te nemen ook van harte welkom, voor bijvoorbeeld advies over welk ras het beste bij ze past. Bezoekers zijn zeven dagen per week welkom voor advies en om uitgebreid kennis te maken met de wereld van Royal Canin.

Een ‘doggy bag’ voor katten

Het idee voor een Experience Center lag al een tijdje op de plank, vertelt Dennis Cordes, directeur van Royal Canin Nederland. “We wilden vooral ook onze echte klanten centraal stellen, de katten en honden.” In het Center zijn in de weekenden alleen plaatsen te reserveren voor honden. “De meeste katten blijven liever in hun eigen omgeving, dus hebben we speciaal voor hen een afhaaldienst in het leven geroepen”, aldus Cordes. Voor katten is een ‘doggy bag’ beschikbaar; katteneigenaren kunnen op reservering een maaltijd op maat afhalen. Voor zowel kat en hond wordt via een vraaggesprek met de eigenaar de perfecte voeding geselecteerd op basis van ras en soort, grootte, gewicht, leeftijd, levensstijl en eventuele gezondheidsproblemen.

Het Royal Canin Cat & Dog Experience Center is van 30 september tot en met 25 oktober iedere dag geopend.

Openingstijden:

Maandag 12:00 – 18:00
Dinsdag 10:00 – 18:00
Woensdag 10:00 – 18:00
Donderdag 10:00 – 21:00
Vrijdag 10:00 – 19:00
Zaterdag 10:00 – 18:00
Zondag 12.00 – 18.00

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.