Nieuws

Het Landelijk InformatieCentrum Gezelschapsdieren (LICG) heeft, in samenwerking met de NTR, een unieke online cursus ontwikkeld voor iedereen die een hond wil gaan aanschaffen: de cursus ‘Houden van honden’. Het LICG vindt het namelijk belangrijk dat mensen goed voorbereid beginnen aan een huisdier. Deze cursus kan men gratis volgen.

Goede start

In tien korte filmpjes leert men van alles over honden. Over de verschillen tussen rassen en hoe men daaruit een keuze kan maken bijvoorbeeld. En over waar men op moet letten als men een pup of juist een volwassen hond wil aanschaffen. Het is van belang dat men dit weet, zodat het samen leven met een hond goed van start kan gaan.

Socialisatie en opvoeding

Ook de socialisatie en opvoeding van de hond komen aan bod. Onderwerpen die hier onder andere behandeld worden zijn het leerproces van de hond en het aanleren van basiscomando’s. Het inschakelijk van een hondenschool zal voor een nog beter resultaat zorgen, en mogelijk ook voor een betere band tussen de eigenaar en de hond.

Verzorging

Het is bovendien van belang dat (potentiële) hondeneigenaren aandacht hebben voor de verzorging van de hond. In de cursus wordt men gewezen op waar ze op moeten letten, dingen die ze zelf kunnen controleren en voor wat voor situaties men beter een dierenarts in kan schakelen. Regelmatig checken is belangrijk om de hond gezond te houden.

Kinderen

Een laatste aandachtspunt is de omgang met kinderen. Die kan iedere hond immers overal tegenkomen. Om dat veilig te houden en plezierig voor zowel de hond als voor kinderen moeten beide partijen met elkaar leren omgaan. Daarom wordt ook dit onderwerp behandeld in de cursus.

Men vindt de cursus Houden van honden op de website van de NTR Academie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.