Nieuws

Studie tegen kanker bij honden

De Morris Animal Foundation start met de Golden Retriever Lifetime Study, de grootste en langste studie ooit die is uitgevoerd om de gezondheid van honden te verbeteren, volgens de onderzoekers. In de komende 10 tot 14 jaar worden er 3000 Golden Retrievers geobserveerd. De gegevens worden verzameld, zodat de Morris Animal Foundation kan onderzoeken hoe ze kanker, en andere levensbedreigende ziekten voor honden, kunnen voorkomen.

Ziekte stoppen

“Er leven meer dan 70 miljoen honden in de Verenigde Staten, waarvan meer dan de helft ouder dan 10 jaar aan kanker zullen sterven”, aldus Morris. Kanker is de meest voorkomende doodsdoorzaak bij honden ouder dan twee jaar. “We moeten deze ziekte stoppen”, zegt de foundation, die eigenaren van Golden Retrievers aanmoedigt om hun hond aan te melden voor deze studie.

Stichting Canine Lifetime Health Project

De studie is onderdeel van de stichting Canine Lifetime Health Project. Door dit initiatief beheert Morris studies die bijdragen nieuwe testen, diëten en therapieën te identificeren voor de preventie, diagnose en behandeling van gezondheidsproblemen bij honden. De Golden Retriever Lifetime Study is de eerste, grootste en langste studie die ooit is uitgevoerd in de diergeneeskunde, volgens Morris.

Morris Animal Foundation

De Morris Animal Foundation is een non-profit organisatie die investeert in wetenschap die de diergeneeskunde verbetert voor huisdieren, paarden en wildlife. De stichting is wereldmarktleider in wetenschappen met betrekking tot diergezondheid. “De financiering helpt om meer diersoorten in meer plaatsen te helpen dan iedere andere organisatie  in de wereld”, zegt Morris.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.