Nieuws

Onderzoek naar huisdieren en trends, dat in opdracht van de branchevereniging van petfoodfabrikanten en –importeurs, de Nederlandse Voedingsindustrie Gezelschapsdieren en brancheorganisatie Dibevo is uitgevoerd, laat onder andere zien dat bijna één op de vijf huishoudens een hond in huis heeft en bijna een kwart van de huishoudens één of meer katten in huis heeft.

Resultaten

Uit onderzoek is gebleken dat het aantal honden de afgelopen jaren redelijk stabiel bleef. Voor wat katten betreft is er een lichte daling van 4 procent te zien, ten opzichte van 2012. De meeste honden en katten worden gehouden in gezinnen met kinderen en uit onderzoek is ook gebleken dat hondeneigenaren het vaakst in buitengebieden wonen. Kattenbezitters wonen vrijwel het vaakst in de stad. Volgens de onderzoekers worden er dit jaar weer meer raskruisingen gehouden, dit betreft dus de niet-rashonden. Daarnaast blijkt uit het onderzoek dat de dierenspeciaalzaak nog steeds het vaakst bezocht wordt voor de aankoop van hondenvoeding. Kattenbezitters kopen het voer meestal in de supermarkt.

Het onderzoek

Het onderzoek naar de honden- en kattenpopulatie wordt in Nederland sinds 2002 uitgevoerd. Elk jaar worden 7500 huishoudens gevraagd  naar het honden- en/of kattenbezit en de wijzigingen ten opzichte van het voorgaande jaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.