Nieuws

Etiketten petfood niet transparant

Veel petfood bevat diersoorten die niet staan vermeld op het etiket. Dit blijkt uit een studie die is gepubliceerd in Acta Veterinaria Scandinavica. De studie, uitgevoerd door onderzoekers van de Universiteit van Nottingham, onderzocht 17 populaire natte en droge hondenvoersoorten.

Niet vermeld

Het voer werd onderzocht op de aanwezigheid van DNA van rund, varken, kip en paard. Er werd in de monsters geen DNA van paarden gedetecteerd, maar wel van diersoorten die niet op het label waren vermeld. Veertien merken bevatten koe, kip en varken, terwijl deze niet op het etiket stonden. Van de zeven merken waar op het etiket ‘met rund’ vermeld stond, bevatten er maar twee meer rund dan varken en kip.

Beter geïnformeerd

De onderzoekers concludeerden dat de petfoodindustrie meer transparant moet worden in het aangeven van diersoorten op hun producten. Volledige transparantie zal het voor consumenten mogelijk maken beter geïnformeerde keuzes te maken over hun aankoop. Dit is vooral van belang voor dieren met allergieën, maar ook om misinterpretatie en religieuze problemen te voorkomen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.