Nieuws

Campagne tegen illegale handel huisdieren

Eurogroup for Animals, een samenwerkingsverband van Europese dierenbeschermingsorganisaties, start een campagne om het welzijn van honden en katten binnen de EU te verbeteren. Dat heeft Eurogroup for Animals bekendgemaakt. “Wij vragen aan het Europees parlement om een identificatie- en registratieplicht voor honden en katten in de wet vast te leggen”, meldt Eurogroup for Animals. Volgens de organisatie zou daarmee de illegale handel in dieren, een belangrijke oorzaak van welzijnsproblemen, aan banden worden gelegd.

Illegale handel

Volgens Eurogroup for Animals vindt veel illegale handel in (huis)dieren plaats. “Die handel heeft grote invloed op het welzijn en de gezondheid van dieren. Ze worden geboren in slechte omstandigheden, niet gesocialiseerd, over lange afstanden en onder slechte omstandigheden vervoerd en blootgesteld aan ziekten. Met een identificatie- en registratieplicht voor honden en katten zou het opsporen van eigenaren en het vaststellen van de herkomst van een dier een stuk eenvoudiger moeten zijn.”

Campagne

“Met deze campagne maken we het onzichtbare zichtbaar”, stelt Reineke Hameleers, directeur van Eurogroup for Animals. “We willen de mazen in de wet dichten, die de illegale handel mogelijk maken. We willen voorkomen dat honden, katten en andere dieren nog langer slachtoffer worden van deze illegale handel en van de serieuze gezondheids- en gedragsproblemen die er het gevolg van zijn.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.