Nieuws

‘Houderschap onder voorwaarden’

In de Tweede Kamer werd deze maand gediscussieerd over verschillende zaken rondom dierenwelzijn. Dit overleg is een voortzetting van een eerder overleg dat eind juni van dit jaar plaatsvond. Bij dit eerdere overleg kwam onder andere de problematiek van bijtincidenten tussen  honden aan de orde.

Bijtincidenten

Regelmatig komen bijtincidenten voor, waarbij honden soms worden verwond of worden gedood. “Dit leidt tot een aangetast gevoel van veiligheid in de publieke ruimte, maar ook tot grote trauma’s bij hondenbezitters en hun  honden, wanneer deze het incident overleven. Ook getuigen van bijtincidenten kunnen trauma’s oplopen”, dat stelt de Koninklijke Hondenbescherming.

‘Houderschap onder voorwaarden’

Daarom  heeft de Koninklijke Hondenbescherming een brief gestuurd naar de Kamerleden  met dierenwelzijn in hun portefeuille. “In de brief geven wij onze visie op de problematiek waarbij wij aangeven voorstander te zijn van het ‘houderschap onder voorwaarden’.” De Hondenbescherming vindt het noodzakelijk dat houders kennis hebben over de hond en verplicht vaardigheden opdoen om een hond verantwoord te kunnen  houden. “Het stellen van voorwaarden aan het houden van  honden zou ook in lijn zijn met het beleid zoals dat in veel andere Europese landen  is ingezet.” In navolging van deze landen is de Hondenbescherming van mening dat het houderschap onder voorwaarden in ons land serieus moet worden bestudeerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.