Nieuws

Geen EU-logo voor biologische diervoeding

Het gebruik van het Europese logo voor biologisch EuroLeaf op diervoeding, is niet toegestaan. Het logo mag niet worden gebruikt op petfood, maar wel op voeding voor landbouwhuisdieren.

Onbegrijpelijk

“Onbegrijpelijk en volgens mij slaat de wetgever hier de verkeerde weg in”, vindt Huub van de Lang van Bandit Diervoeding. “Jaren hebben wij op onze producten het logo gebruikt en plotseling werden wij verzocht om het logo van onze site en al onze etiketten te verwijderen.” Als alternatief kreeg Brandit Diervoeding het Eko-keurmerk aangeboden, naast de Skal-licentie. Voor de Nederlandse markt een optie, maar in België is het Eko-keurmerk onbekend, weet Van de Lang.

Impact

“Dat ik het logo niet meer mag gebruiken, heeft een behoorlijke impact op mijn bedrijf. Het probleem is dat men nu denkt dat wij niet gecertificeerd zijn. Wekelijks komen er telefoontjes binnen van klanten met de vraag waarom het logo er niet meer op staat. Er is nu dus een twijfel onder onze klanten, of de producten wel biologisch gecertificeerd zijn.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.