Nieuws

Edgard&Cooper wint New@Anido-award

Op de Anido konden bezoekers hun stem uitbrengen voor de beste noviteiten. De wedstrijd telde 49 ingeschreven producten. Voorwaarde om te kunnen deelnemen, was dat de producten na 1 september 2015 op de Belgische markt moesten zijn verschenen. In de categorie ‘voeding’ ging de eerste plaats naar Edgard & Cooper van Edgard & Cooper. Dit is de eerste droge hondenvoeding in de wereld gemaakt met 100% vers bereid vlees en geen vleesmeel.

De tweede plaats was voor de Rizi van Vadigran, een rijstgebaseerde mengeling voor honden, zowel groot als klein, en van puppy tot senior.

Op de derde plaats eindigde de kattensnacks ‘Lara Little Monsters’. Een sterk visueel concept gebaseerd op humor en herkenbare kattentrekjes.

Representatief beeld

Anido heeft de 19e editie afgesloten met 4828 bezoekers. Met een volle bezetting van 3 beurshallen (127 exposanten uit 11 landen en meer dan 500 merken) was de sfeer op de beursvloer volgens de organisatie optimaal. “Anido bood een zeer representatief beeld van wat er momenteel leeft en beweegt in de pet care branche. Zowel vertrouwde merken als nieuwkomers brachten veel nieuwigheden, alsook een mooi overzicht van de actuele trends en concepten van vandaag en morgen.”

Iets minder bezoekers

Anido ontving in bezoekers uit 19 landen. Na een sterke bezoekersstijging tijdens de vorige editie (+8,6% in 2014) betekent dit nu een lichte daling van 3,5% ten opzichte van de vorige editie. “De beurs had in ieder geval de bezoekers veel te bieden. Tal van vertrouwde merken/bedrijven investeerden opnieuw ten volle in hun beursdeelname, met attractieve standen tot gevolg. Maar ook het groot aantal nieuwkomers zorgde bij de bezoekers voor een verfrissend en vernieuwend aanbod”, aldus de organisatoren.

“De trend van de humanisering van de huisdieren was opnieuw sterk aanwezig in de stands: veel gezonde dierenvoedingsproducten, met aandacht voor de samenstelling en de afkomst van de gebruikte ingrediënten, ambachtelijke en verse producten en snacks. Verder waren er ook technologische snufjes te zien, allerlei accessoires en verzorgingsproducten om het comfort van het huisdier te maximaliseren en zelfs echte luxeartikelen, zoals parfum voor honden.”

De 20ste editie van Anido zal plaatsvinden op 25 & 26 februari 2018 in Kortrijk Xpo.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.