Nieuws

Interzoo 2016 gaat records breken

Meer expertise, een grotere globale focus en een breder aanbod: als de leidende internationale vakbeurs voor de markt van huisdierbenodigdheden, is Interzoo 2016 op weg om records te breken. Ongeveer 1800 standhouders (in 2014 waren het er nog ruim 1700) zullen van 26 tot en met 29 mei in Neurenberg de bezoekers een globaal overzicht bieden van de nieuwste diensten en producten op het vlak van voeding,  accessoires, grooming, tuinartikelen en verzorging. Producenten, groothandels en leveranciers uit meer dan 60 landen zullen hun producten en diensten voorstellen op een beursoppervlakte van 115.000 m², ook een nieuw record.

Standhouders

Dit jaar kan Interzoo op heel wat belangstelling rekenen, zowel vanuit Duitsland zelf als vanuit andere landen. Het aantal Duitse standhouders stijgt met 8 procent, terwijl het aantal buitenlandse exposanten met 10 procent toegenomen is. Dit bewijst dat het evenement sterk internationaal getint blijft, met meer dan 80 procent exposanten van buiten Duitsland. Het ligt dus in de lijn der verwachtingen dat Interzoo opnieuw de nummer 1 wordt van de wereldbeurzen voor de petsector. Beursorganisator Wirtschaftsgemeinschaft Zoologischer Fachbetriebe GmbH (WZF) stelt een stijging vast in de standoppervlaktes die geboekt werden door Europese bedrijven uit België, Italië, Nederland, Polen, Spanje, Tsjechië, Turkije en Hongarije. Uit de overzeese gebieden was er een grotere vraag vanuit de VS, Brazilië, India, Japan, Singapore, Zuid-Korea en Australië.

Gezonde en diervriendelijke voeding

Een van de meest opvallende trends die zich ook al op Interzoo 2016 manifesteert, wordt de vraag naar gezonde en diervriendelijke voeding. “Er is een langetermijntrend ontstaan naar dierenvoeding zonder additieven zoals smaakversterkers, bewaarmiddelen en kleurstoffen. Daarenboven stijgt de vraag naar ingrediënten die zonder gmo-technologie geproduceerd worden”, verklaart Norbert Holthenrich, voorzitter van de Duitse Pet Trade and Industry Association (ZZF). Ook in opmars zijn snacks en beloningen voor huisdieren waaraan een gezondheidsbevorderend element is toegevoegd, zoals bijvoorbeeld kauwsticks die tandaanslag, tandplak of slechte adem helpen verminderen.

Bron: Pet & Garden Pro

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.