Nieuws

Nestlé investeert meer dan 20 miljard HUF (zo’n 65 miljoen euro) in de fabriek in Bük, Hongarije. Daarmee wil het bedrijf de grootste en belangrijkste petfoodfabriek van Europa realiseren. Veranderende markteisen zijn de belangrijkste reden voor de uitbreiding. De uitbreiding omvat onder meer twee nieuwe productielijnen, met vier vullers en een automatische verpakkingsunit. De uitbreiding moet eind 2017 gerealiseerd zijn.

1,6 miljoen producten

De fabriek, waar blikvoer wordt geproduceerd, krijgt een nieuwe productiehal van 5000 vierkante meter, met een dagelijkse capaciteit van 1,6 miljoen producten. De investering zorgt voor 70 nieuwe banen, waarmee het aantal werknemers stijgt naar bijna 1000.

Sinds Nestlé op de Hongaarse markt actief is, heeft het bedrijf bijna 2,5 miljard euro geïnvesteerd in het land. Het grootste deel van het geld is besteed aan de ontwikkeling van de fabriek in Bük (in 2011, 2013 en 2016).

Nestlé heeft petfoodfabrieken in 9 Europese fabrieken. Van de 1 miljoen ton petfood dat in Europa produceert, wordt 20 procent in Hongarije geproduceerd. 90% van de productie uit Bük wordt geëxporteerd.

 

 

 

1 reactie op “Nestlé investeert in Hongaarse fabriek

  1. […] Veranderende markteisen zijn de belangrijkste reden voor de uitbreiding. De uitbreiding omvat onder meer twee nieuwe productielijnen, met vier vullers en een automatische verpakkingsunit. De uitbreiding moet eind 2017 gerealiseerd zijn. Lees verder>> […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.