Beursorganisator Wirtschaftsgemeinschaft Zoologischer Fachbetriebe (WZF) mag terugblikken op een succesvolle 34e Interzoo. De vakbeurs voor de internationale petsector was de grootste in zijn geschiedenis. Bijna 39.000 vakbezoekers (5% meer) uit meer dan 90 landen kwamen naar de beurs, waar ze kennis namen van de laatste noviteiten in huisdierenvoeding, verzorgingsproducten, accessoires en dienstverlening voor huisdieren. Het aantal exposanten steeg met 7%: dit jaar kwamen in totaal 1.818 leveranciers uit 61 landen hun innovaties en de laatste trends voorstellen op alles samen 115.000 vierkante meter beursoppervlakte.

Internationaal

Dit jaar ging Interzoo nog meer internationaal, daar 70% van de bezoekers van buiten Duitsland kwam. Daarbij waren de meeste van hen afkomstig uit Italië, Frankrijk, Nederland, Spanje, de Republiek Tsjechië en Polen. Ook het internationale karakter van de exposanten was tijdens deze editie nog meer uitgesproken, zo’n 82% kwam van buiten Duitsland.

Interzoo Summit

Bezoekers én exposanten lieten zich inspireren tijdens de Interzoo Summit: onder het thema ‘The Pet Market of Tomorrow’ hadden sprekers het over wereldwijde megatrends, nieuwe evoluties in de petsector en de markt van de toekomst. In het World Café bespraken de deelnemers de uitdagingen die hun zowel op bedrijfsniveau als voor de sector in haar geheel te wachten staan.

De volgende editie van Interzoo zal opnieuw plaatsgrijpen in Nürnberg, van dinsdag 8 mei tot vrijdag 11 mei 2018.

Bron: Pet & Garden Pro