Nieuws

Hondenrecordpoging houdoe zwaaien

De organisatie van Animal Event hoopt met behulp van de duizenden bezoekers en hun honden dit jaar een nieuw record neer te zetten: het record ‘houdoe zwaaien’. De recordpoging is op de laatste dag van Animal Event, zondag 30 april, onder leiding van hondeninstructeur Peter Beekman.

Animal Event roept iedereen met een hond op mee te doen. Op de website van Animal Event is een stappenplan gepubliceerd waarmee deelnemers thuis aan de slag kunnen gaan zodat hun hond tijdig het kunstje beheerst.

Kontje hoog, kontje laag

Animal Event is al zeven jaar het decor van verschillende hondenrecords. Zo gaven in 2015 maar liefst 106 honden tegelijkertijd een demonstratie paaldansen. Een opvallend record in de afgelopen zeven jaar was ‘Kontje hoog, kontje laag’, een oefening hondengym op een ton waarbij honden hun billen in de lucht staken. Bij het record ‘Punthoofd’ stopten de honden hun snuit in een pylon en bij ‘Hoepel op’ deden de honden een kunstje met een hoepel. Vorig jaar was het record ‘Bij de wilde beesten af’.

Op Animal Event komen jaarlijks ruim 30.000 bezoekers af. Zij nemen in totaal zo’n 10.000 honden mee.

Mooiste hond van Nederland

Op 28, 29 en 30 april is Animal Event voor de elfde keer bij de Beekse Bergen in Hilvarenbeek. De hoofdact wordt ingevuld door de Duitse dierentrainster Anne Krüger. Samen met haar honden, paarden en eenden verzorgt ze elke dag een afsluitende show van wereldformaat.

Er zijn honderden shows, clinics, workshops en een belangrijke verkiezing: op zondag 30 april wordt ook de mooiste hond van Nederland verkozen. Voor elke dierenliefhebber is er iets te beleven op Animal Event. Huisdieren, boerderijdieren, kleine (knaag)dieren en ook de wilde dieren van het naastgelegen Safaripark zijn tijdens deze dagen te bezichtigen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.