Nieuws

De elfde editie van Animal Event in Hilvarenbeek trok dit jaar 30.200 bezoekers. Daarnaast kwamen er een kleine 10.000 honden met hun baasjes mee, wat het totaal aantal bezoekers op 40.000 uit laat komen.

Ondanks het wisselvallige weer waren er afgelopen weekend duizenden baasjes met honden aanwezig die meededen aan clinics en workshops. De hoofdact was in handen van de Duitse dierentrainster Anne Krüger. “Het is een eer dat wij te gast mogen zijn op dit fantastische evenement. In 2015 waren we er voor het eerst en we voelden ons gelijk thuis.” Samen met haar man en dochter verzorgde Krüger drie dagen lang op het strand van Event Center Beekse Bergen leerzame clinics en een prachtige show met daarin dieren, paarden en eenden.

Hondenrecords

Animal Event is al zeven jaar het decor van verschillende hondenrecords. Dit jaar werd er een nieuw wereldrecord gevestigd met ‘houdoe zwaaien’. Hondentrainer Judith Lissenberg leerde tientallen baasjes hoe ze hun hond konden leren zwaaien. Vervolgens werd dit kunstje direct daarna onder leiding van een notaris uitgevoerd.

Mooiste hond

Het evenement werd afgesloten met de Mooiste Hond van Nederland verkiezing. De felbegeerde titel werd gewonnen door Bolt, de zeven maanden oude hond van Sarah Schutte (27) uit Reusel. “Je vindt je eigen hond altijd de mooiste, maar als het dan bevestigd wordt is dat echt super!”, aldus Schutte die in haar dagelijkse leven werkzaam is als agent.

Bolt is een Welsh Corgi Cardigan met twee prachtige blauwe ogen en werd gekozen uit ruim tweeduizend inschrijvingen.

2018

De volgende editie van Animal Event wordt op 4, 5 en 6 mei 2018 gehouden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.