Nieuws
trendpanel

Trendpanel Gezelschapsdieren, zo heet het nieuwe initiatief van de stichting Animal Event dat werd gelanceerd tijdens het onlangs in Beekse Bergen gehouden evenement. Het trendpanel is opgericht in navolging van een vergelijkbaar succesvolle initiatief in de hippische sector: trendpanel Paard.

Internationaal

wim de koningWim de Koning, lector HAS Hogeschool en professor aan Harper Adams University, lichtte Animal Event het Trendpanel Gezelschapsdieren toe. Stichting Animal Event streeft samen met de onderwijsorganisaties HAS Hogeschool en Aeres Hogeschool naar de opzet van dit trendpanel. “In de hippische sector heeft een soortgelijk initiatief geresulteerd in belangrijke gezamenlijke onderzoeksprojecten, een jaarlijkse brochure met onderzoeksgegevens en een ondernemerscongres”, aldus De Koning. Ook voor gezelschapsdieren zijn de initiatiefnemers op zoek naar gezamenlijke thema’s die aanleiding kunnen zijn voor onderzoeksprojecten. Onderwerpen en thema’s kunnen door alle partijen in de branche worden voorgedragen. Voor het trendpanel Gezelschapsdieren beogen de initiatiefnemers een internationale aanpak. “De bedoeling is dat we in juni/juli een eerste ronde doen qua selecties van thema’s”, aldus De Koning.

Hoger plan

“Samen onderzoek doen, biedt kansen en mogelijkheden in de branche”, aldus Joep Bartels van de stichting Animal Event, een stichting met een ideële doelstelling gericht op verbeteren van welzijn en kwaliteit vanuit de verbinding tussen bedrijfsleven en onderwijs. Het onderzoek dat vanuit het trendpanel wordt geïnitieerd moet er volgens Bartels dan ook op zijn gericht de branche als geheel naar een hoger plan te tillen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.