Nieuws

Wilfred van Elzakker,commercieel directeur van Agrimarkt heeft vorige week een cheque van 2500 euro uitgereikt aan Maurice van Zandvliet, interim voorzitter van het Nederlands KankerFonds voor Dieren (NKFD).

Met deze actie ten behoeve van het NKFD wil Agrimarkt benadrukken wat het belang is van goed en vroegtijdig onderzoek naar soorten kanker bij huisdieren.

Samenwerking

Het NKFD is een goed doel met CBF keur en voor haar activiteiten volledig afhankelijk van vrijwillige bijdragen. Daarom zijn Agrimarkt en het NKFD in 2015 een bijzondere samenwerking aangegaan. Agrimarkt doneert jaarlijks een deel van de verkoopopbrengsten van de dierenvoedingslijn ‘Karakter’ aan het NKFD.

Karakter

Karakter is de diervoedingslijn van Agrimarkt. Dit is hypoallergene premium dierenvoeding voor hond of kat zonder tarwe en tarwegluten. Er zijn verschillende varianten ontwikkeld: aangepast op grote, kleine, jonge, oude of gevoelige dieren. Hiermee benadrukt de supermarktketen het belang dat ze hecht aan goede voeding voor huisdieren.

NKFD

Een op de drie gezelschapsdieren krijgt te maken met kanker. De gevolgen voor het dier en het gezin kunnen een behoorlijke impact hebben. Het Nederlands KankerFonds voor Dieren (NKFD) geeft voorlichting over preventie en behandeling aan onder meer diereigenaren, dierenartsen en andere beroepsgroepen die te maken krijgen met kanker bij huisdieren.

Maar het NKFD doet meer. Ze ondersteunt en initieert projecten en onderzoeken die leiden tot het vroeg opsporen van allerlei soorten kanker bij dieren en het verbeteren van de behandelmethodes, zodat de kwaliteit van leven van huisdieren met kanker wordt verhoogd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.