Nieuws

Op de etiketten van hondensnacks staat vaak een hoger aantal snacks per dag geadviseerd dan gezond is voor de hond. Honden krijgen bij het volgen van de richtlijnen te veel calorieën binnen. Dat is de conclusie van onderzoekers van de Universiteit van Padua, Italië.  De resultaten van het onderzoek, waarin 32 varianten van hondensnacks zijn onderzocht, zijn gepubliceerd in het blad Vet Record.

Petfoodproducenten moeten volgens de onderzoekers de voerinstructies op het etiket heroverwegen, des te meer omdat overgewicht een groeiend probleem is bij honden.

Verschillende soorten snacks onderzocht

De onderzoekers onderzochten verschillende hondensnacks: koekjes, zachte snacks, rawhides (gedroogde huid), kauwsticks en dental sticks. De snacks werden geanalyseerd op nutriëntensamenstelling en de hoeveelheid mineralen, hydroxyproline, zetmeel, glucose, fructose en sucrose. De producten kwamen uit verschillende landen.

Wanneer de aanbevelingen op de verpakking worden gevolgd, krijgen honden wanneer ze koekjes als snack krijgen gemiddeld 16 procent meer calorieën binnen dan aanbevolen. Bij rawhides lag dit percentage op 25 procent bij kleine honden en op 18 procent voor middelgrote honden. Bij kauwsticks kregen de honden meer dan 10 procent dan de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid binnen. Alleen bij de dental sticks bleef hte percentage onder de 10 procent.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.