Nieuws

De eisen aan het maken van petfood worden steeds complexer. ‘Unieke’ diëten (bijvoorbeeld met veel vlees of zonder graan) zijn geen uitzondering meer. De machines moeten toerust zijn om te kunnen voldoen aan de nieuwe verwerkingseisen.

Robert Sunderland van Wenger Manufacturing: “Diëten met een hoog vleesgehalte of zonder graan vragen een andere verwerking dan traditionele voerformules. De petfoodindustrie heeft zich ontwikkeld tot een industrie met zeer specifieke recepten, met hoogwaardige producten.”

Adaptieve technologie

Voor drogers is het niet langer genoeg om te kunnen droger, en voor koelers om te koelen. Volgens Sunderland moeten machines toegerust zijn om verschillende taken te vervullen om tegemoet te komen aan de huidige petfood-formuleringen.
“De vraag naar slimme en aanpasbare oplossingen die machines veelzijdiger maken en de productkwaliteit verhogen, worden steeds belangrijker”, aldus Markus Wied Dethlefsen van Graintec. “Koelers moeten meer kunnen dan alleen koelen en drogers moeten meer kunnen dan alleen drogen. Koelers en drogers moeten uiteindelijk weten welk recept ze verwerken en het koelen en drogen daar zodanig op aanpassen dat het meest optimale eindproduct ontstaat.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.