Nieuws

‘Katten onder druk: hoe kunnen we ze ondersteunen?’ Daarover gaat het derde multidisciplinair kattengedragssymposium van EduPet Education op zaterdag 8 september in Veenendaal.

Vooraanstaande sprekers gaan deze dag in op het beperken en voorkomen van stress bij katten. Hoe kun je stress in een huishouden met meerdere katten verminderen? Of in een asielsituatie stress zo laag mogelijk houden? Hoe maak je een behandelpraktijk ‘cat friendly’, en hoe beïnvloedt het geestelijk welbevinden van de eigenaar eigenlijk het welzijn van de kat?

Professionals

EduPet organiseert ‘Katten onder druk’ in samenwerking met kattengedragstherapeut Maggie Ruitenberg en dierenarts Evelien van der Waa. Samen met dr. Marscha Reijgwart, drs. Jolijn van Leeuwen en dr. Nienke Endenburg verzorgen ze een dagvullend programma.

Doelgroep

Het symposium richt zich op dierenartsen, gedragstherapeuten, paraveterinairen en andere professionals die beroepsmatig met katten werken en meer willen leren over het verminderen en voorkomen van stress in praktijksituaties.

Inzicht in stress

Inmiddels is bekend dat katten in hun dagelijks leven veel meer stress ervaren dan veel katteneigenaren en professionals denken: van stress door het samenleven met andere katten tot stress bij de dierenarts. Tijdens dit symposium wordt niet zozeer gekeken naar de kat zelf, maar vooral naar de (leef)omstandigheden en hoe je die kunt aanpassen en verbeteren om stress tegen te gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.