Nieuws

Paragon Pet Products, producent van hondenkauwsnacks, is met de uitbreiding van haar productielocatie in Veendam van start gegaan.

Met de bouw van extra productiehallen wordt de productiecapaciteit verdubbeld. Ook komen er nieuwe kantoorgebouwen en een Whimzees Experience Room.

Sinds 2013 wordt de hondenkauwsnack onder de naam Whimzees geproduceerd. In een zogeheten nieuw te bouwen Experience Room worden de producten getoond. Vanwege de strenge regels omtrent hygiëne en veiligheid die het bedrijf hanteert, wordt nog bekeken of honden ook in deze ruimte aanwezig mogen zijn.

Wellpet

Sinds begin vorig jaar is het van origine Nederlandse Whimzees overgenomen door het Amerikaanse familiebedrijf Wellpet. Dit bedrijf voert geen eigen merken maar heeft uitsluitend verschillende bedrijven onder de vlag van Wellpet bijeengebracht.

Europese uitvalsbasis

Op het gebied van petfood had Wellpet eigenlijk alles wat zij zich konden wensen, behalve dat wat Paragon te bieden heeft. De Amerikanen willen de locatie in Veendam gaan gebruiken als uitvalsbasis voor heel Europa.

Paragon streeft ernaar met personeel uit de lokale omgeving te werken. De meeste toeleveringsbedrijven komen ook uit de eigen regio. Vrijwel allemaal zijn deze gevestigd in Noord Nederland.

Toekomst

De uitbreiding die onlangs van start is gegaan betreft een eerste fase. Er staat voor de toekomst nog een tweede en een derde uitbreiding op stapel. De uitbreidingswerkzaamheden van de eerste fase moeten volgens planning in juni 2019 afgerond zijn.

Bron: Parkstad Veendam

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.