Nieuws

Nieuwe voeding voor sporthonden

Prins Petfoods is net als vorig jaar partner van Hond2017

Prins Petfoods komt met een nieuwe voeding voor sporthonden: Prins ProCare Sport-Life Excellent, een geperste brokvoeding speciaal voor honden die naast de gebruikelijke dagelijkse beweging een paar keer per week flink sporten.

De voeding is geschikt voor honden die topprestaties moeten leveren met een gemiddelde activiteitsduur, zoals werkhonden of honden die sporten als canicross en agility beoefenen.

Spierconditie

Prins ProCare Sport-Life Excellent heeft als nummer 1 ingrediënt kip en kalkoen, van nature rijk aan eiwitten die bijdragen aan de groei en instandhouding van de spiermassa en een goede spierconditie. De toegevoegde zalmolie is rijk aan omega 3-vetzuren, die onder meer een gezonde vacht en het leervermogen ondersteunen.

Energiegehalte

Met 32 procent eiwit, 22 procent vet en een energiegehalte van 4380 kcal per kilo voeding  kan Prins ProCare Sport-Life Excellent ook geschikt zijn voor honden die moeite hebben op gewicht te blijven en voor drachtige en zogende honden. Een voeding met meer eiwitten, vetten en energie is echter niet per definitie beter, het ligt er maar net aan wat de hond in kwestie nodig heeft.

Minder maagbelasting

Geperste brokvoeding is zeer geconcentreerd en heeft daardoor minder volume, waardoor de porties in vergelijking met krokante brokken kleiner zijn. Dat zorgt voor een lagere maagbelasting en dat is ideaal voor actieve honden. Daardoor past een geperste voeding als Prins ProCare Sport-Life Excellent vaak beter bij sporthonden dan een krokante voeding.

Topsport

Prins ProCare Sport-Life Excellent is vanaf mei verkrijgbaar via de dierenspeciaalzaak. Naast sporten met een gemiddelde activiteitsduur zijn er sporten met een explosief of juist langdurig karakter. Voor de supersprinters als windhonden, en de echte duursporters als sledehonden,  werkt Prins aan een lijn professionele sportvoedingen, ontwikkeld en getest in samenwerking met professionals.

Lancering

De lancering van Prins ProCare Sport-Life Excellent vindt plaats tijdens Animal Event op 4, 5 en 6 mei in Hilvarenbeek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.