Nieuws

Yarrah Organic Petfood, diervoederproducent van veganistisch hondenvoer, verwerkt sinds enige tijd lupinebonen in haar veganistische hondenvoer. Dat meldt biojournaal.

Het bedrijf Powerpeul kwam vorig jaar in contact met Yarrah. Doel van het nog jonge bedrijf Powerpeul is om witte lupine populair te maken. Lupine is gezond door het hoge gehalte eiwit (tussen de 30 en 40%) en vezels (40%). De bonen bevatten alle essentiële aminozuren en zijn daarom een volwaardig alternatief voor vlees. Bovendien zijn de boontjes rijk aan calcium, magnesium en ijzer. Lupinebonen zijn geliefd, omdat zij een bewezen cholesterol- en bloeddrukverlagende werking hebben en de darmfunctie verbeteren.

Aanvulling

Na onderzoek door Yarrah bleek lupine uitermate geschikt te zijn als aanvulling op de bestaande receptuur van het veganistische hondenvoer. Honden vinden het voer erg lekker én het duurzame karakter van de boon past goed bij het biologische karakter van Yarrah. Het gewas kan zonder gewasbeschermingsmiddelen en mest in Nederland geteeld worden én het wordt lokaal geproduceerd.

Telers

In Nederland werkt Powerpeul samen met vijf boeren die biologische lupine telen. In totaal levert de 4,5 hectare grond de boer bijna veertien ton lupine op. De mooie bonen vinden hun weg naar de menselijke consumptie, de bonen die net niet mooi genoeg zijn, worden in het veganistische voer van Yarrah verwerkt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.