Nieuws
Nordic Petfood

Nordic Petfood, de grootste petfoodproducent in Roemenië, is toegetreden tot de United Petfood groep, een Europese groep actief in de productie van droog petfood, biscuits en snacks.

De eigenaren van Nordic Petfood zijn ervan overtuigd dat deze stap een belangrijke bijdrage zal leveren aan de verdere groei van de Nordic Petfood bedrijven. De groei van het Roemeense bedrijf in Oost-Europa heeft meer kans als onderdeel van een sterke groep, menen de aandeelhouders.

Uitbreiden

“Dankzij deze stap zullen we als Nordic Petfood een stap zetten naar een volgend niveau. We kunnen onze productie verhogen, toetreden tot nieuwe buitenlandse markten en ons portfolio uitbreiden”, stel Iulia Stana, marketing partner bij Nordic Petfood. “Bovendien kunnen we op die wijze meer toegevoegde waarde richting onze klanten brengen.”

Stana verwacht daarnaast dat toetreding tot de United Petfood groep ertoe zal bijdragen dat het Roemeens bedrijf makkelijker toegang krijgt tot externe partijen die kunnen helpen de kwaliteitsstandaarden te verbeteren en innovatie en veiligheid van het productieproces kunnen bevorderen.

Verdere groei

De huidige directie zal de leiding over de onderneming behouden. Alle medewerkers komen in dienst bij United Petfood. De kennis van droog petfood en snacks binnen de groep zal op termijn volgens United Petfood veel voordeel kunnen opleveren voor de Roemeense tak. “De stap die nu is gezet met Nordic Petfood past in onze strategie om de groep sterker te maken en verder te laten groeien ten behoeve van de klanten wereldwijd”, aldus Dominiek Dumoulin en Dries Eekhout van United Petfood.

 

De United Petfood Group heeft inmiddels negen productielocaties in België, Frankrijk, Nederland, Polen en Spanje. De groep heeft een productiecapaciteit van zo’n 400.000 ton voer en snacks voor honden en katten. De producten worden geleverd in 40 verschillende landen. Nordic Petfood heeft in het Roemeense Buftea een productiecapaciteite voor droge honden- en kattenvoeders van 70.000 ton.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.