Nieuws
kankerfonds

Erik de Bruine, winkelmanager Agrimarkt Terneuzen, reikte onlangs een cheque van €2500,00 uit aan Frans Sluijters van het Nederlands KankerFonds voor Dieren (NKFD). Met deze actie ten behoeve van het NKFD wil Agrimarkt het belang benadrukken van goed en vroegtijdig onderzoek naar soorten kanker bij huisdieren.

Samenwerking

Agrimarkt en het NKFD zijn in 2015 een samenwerking aangegaan. Agrimarkt doneert jaarlijks een deel van de verkoopopbrengsten van de dierenvoedingslijn ‘Karakter’ aan het NKFD. Karakter is de dierenvoedingslijn van Agrimarkt. Dit is hypoallergene premium dierenvoeding voor hond of kat zonder tarwe en tarwegluten. Er zijn verschillende varianten ontwikkeld: aangepast op grote, kleine, jonge, oude of gevoelige dieren. Hiermee benadrukt de supermarktketen het belang dat ze hecht aan goede voeding voor huisdieren.

Voorlichting

Op dit moment wordt geschat dat 1 op de 4 honden en 1 op de 3 katten te maken krijgt met kanker. Het Nederlands KankerFonds voor Dieren (NKFD) geeft voorlichting over preventie en behandeling aan onder meer diereigenaren, dierenartsen en andere beroepsgroepen die te maken krijgen met kanker bij huisdieren.

Daarnaast ondersteunt en initieert het NKFD projecten en onderzoeken die leiden tot het vroeg opsporen van allerlei soorten kanker bij dieren en het verbeteren van de behandelmethodes, zodat de kwaliteit van leven van huisdieren met kanker wordt verhoogd.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.