Nieuws
Eduvet
Dog at the vet in the surgery preparation room.

‘Klaar voor de praktijk’ is een trainingsprogramma gericht op bijna of pasafgestudeerde dierenartsen. De bedoeling is dat ze met deze training de overstap van de universtiteit naar de veterinaire praktijk makkelijker kunnen maken. Hiermee hoopt Eduvet het vroegtijdig uitvallen van jong talent te voorkomen.

De dagelijkse dierenartsenpraktijk vraagt volgens Eduvet andere kwaliteiten en vaardigheden. “Pas afgestudeerden blijken in de praktijk vaak onvoldoende voorbereid op de competitieve realiteit van de praktijkdiergeneeskunde”, stelt Eduvet.

Focus

“Wij denken dat er behoefte is aan een trainingsprogramma met een andere invalshoek. Uitgangspunt daarbij is om de werkelijke oorzaken van demotivatie bij de bijna en pas afgestudeerde jongedierenartsen vóór respectievelijk ná hun overstap van Faculteit naar Praktijk te benoemen en aan te pakken.” De focus van het trainingsprogramma Klaar voor de Praktijk is daarom gericht op de realiteit van de praktijk. Het educatieteam bestaat uit ervaren en succesvolle veldwerkers, die goed bekend zijn met de veterinaire praktijk. De trainers zijn, naast externe non-veterinaire experts (zoals financiële en bedrijfsexperts), vooral ervaren practici die zich al bewezen hebben, vakinhoudelijk en als ondernemer. “Bij thema’s die zich daar goed voor lenen, zetten we tandem-docenten in.”

Extra coaching

De dierenartsen in het Klaar voor de Praktijk trainers-team zijn in principe collega’s die minimaal 10 jaar ervaring hebben in de praktijk voor gezelschapsdieren. Gedurende de looptijd (7 maanden) van het Klaar voor de Praktijk Trainingsprogramma zijn deze collega’s ook naast het trainingsprogramma beschikbaar voor individuele coaching op afstand (via telefoon, e-mail en/of WhatsApp-groep). De beschikbaarheid van deze laagdrempelige feedback is van groot belang voor de (vele) uiteenlopende ‘kleine’ kwesties in het dagelijkse reilen en zeilen van de praktijk, die niet aan de orde gekomen zijn tijdens het trainingsprogramma.

Opzet

Het trainingsprogramma heeft een looptijd van 7 maanden en bestaat uit 6 modules. Een module bestaat uit een ééndaagse workshop, die elke 6 weken gehouden wordt in het EduVet Veterinair Trainingscentrum in Veenendaal, met vóóraf huiswerk: e-learning, praktijk opdracht en toets.

Daarnaast worden extra ééndaagse cursussen / trainingen  georganiseerd voor verdieping en/of verbreding  van de informatie die aangeboden wordt tijdens het trainingsprogramma en/of voor de ontwikkeling van veterinair praktische vaardigheden. Voor toelating tot het Klaar voor de Praktijk Trainingsprogramma vindt er een kennismakings-/
intakegesprek plaats met de jonge dierenarts in het EduVet Veterinair Trainingscentrum in Veenendaal.

Meer informatie: www.eduvet.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.