Nieuws

De Nederlandse Voedingsindustrie Gezelschapsdieren (NVG) heeft een factsheet ontwikkeld waarin informatie staat over obesitas bij huisdieren. Hoe ontstaat het en wat kan er tegen worden gedaan?

In Nederland is maar liefst de helft van de honden en katten te dik. Van de honden kampt 8% zelfs met ernstig overgewicht. Van de katten is dit 10%. De NVG geeft graag informatie om huisdiereigenaren te helpen om obesitas bij hun huisdier te voorkomen.

Gevaarlijk

Hoewel sommige mensen wat extra kilo’s wellicht een schattig gezicht vinden, is overgewicht vooral gevaarlijk voor de dieren. Een teveel aan kilo’s kan leiden tot gewrichtsproblemen, hartproblemen, kortademigheid en een grotere vatbaarheid voor infecties.

Doordat dieren minder goed kunnen bewegen, kunnen zij volgens de NVG zelfs depressief worden. Al deze klachten zijn niet gunstig voor de levensduur en kwaliteit van leven van huisdieren.

Factsheet

In de factsheet staan ook links naar de zogeheten Pet Size-O-Meters, handige hulpmiddelen om snel te kunnen beoordelen of het dier overgewicht heeft. Ook het stappenplan kan helpen om een gezond gewicht voor het huisdier te bereiken. De factsheet is gratis te downloaden op de website.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.