Nieuws

Nestlé’s Purina heeft de Purina BetterwithPets-prijs van 40.000 Zwitserse Frank uitgereikt aan Stichting Opa’s en Oma’s Passen Op Een Huisdier (Oopoeh). Deze stichting zet zich in voor een actiever en gezelliger leven voor senioren door hen als maatje te koppelen aan een oppashond in de buurt.

“Deze prijs is een fantastische waardering en erkenning voor ons werk”, zegt Sofie Brouwer, oprichter van Stichting Oopoeh. Brouwer richtte de stichting in 2012 op vanuit de wens om honden en senioren meer van elkaars gezelschap te laten genieten. “Met Oopoeh kunnen 55-plussers zich aanbieden als maatje voor een hond. Dat biedt uitkomst voor senioren die graag in het gezelschap van een hond zijn, maar niet de volledige zorg willen of kunnen dragen”, legt Brouwer uit.

Speeddate

Om Oopoeh’s te koppelen aan een hond, organiseerde de stichting na de prijsuitreiking op dierendag een heuse Dogwalk. Baasjes namen hun honden mee, zodat die konden kennismaken met de aanwezige ouderen. Na de Dogwalk konden de senioren speeddaten met hun potentiële oppashonden.

Samenwerking

Purina, onderdeel van Nestlé, prijst de inspanningen van Stichting Oopoeh als een initiatief dat uitgaat van de positieve kracht van de band tussen huisdieren en hun baasje. “We proberen zoveel mogelijk de band tussen huisdieren en hun baasjes te benadrukken en laten met de BetterwithPets-prijs zien dat wij dit oprecht menen”, aldus Nicola Magalini, BEO Purina bij Nestlé Nederland

Vervolg

Voor Purina blijft het niet bij de uitreiking van de prijs. Het diervoedingsmerk blijft met de stichting samenwerken en volgt de organisatie tijdens het uitbreiden van haar activiteiten met behulp van het prijzengeld.

Finalisten

De prijs kwam tot stand in samenwerking met Ashoka, pionier op het gebied van sociaal ondernemerschap. De overige vier finalisten, waaronder het Nederlandse Dutch Cell Dogs, ontvingen 15.000 Zwitserse Frank.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.