Nieuws

Twee filialen van dierenspeciaalzaak Pets Place aan de Veemkade en de Bilderdijkstraat in Amsterdam hebben op Dierendag als eerste het keurmerk ‘Dierbaar’ ontvangen. Dat betekent dat zij aan de strikte eisen voldoen met betrekking tot het welzijn van dieren in de winkel, opgesteld door brancheorganisatie Dibevo.

De twee Amsterdamse winkels werden geïnspecteerd en uiteindelijk gecertificeerd door dierenarts en inspecteur Ronald Bergsma.

Het initiatief voor het keurmerk kwam van de gemeente Amsterdam en Dibevo, die zich ten doel hebben gesteld het dierenwelzijn in de sector naar een hoger niveau te tillen. Zij hopen het initiatief de komende tijd verder uit te rollen, zowel binnen als buiten de hoofdstad.

Protocollen

De gemeente en de brancheorganisatie verzochten dierenarts Bergsma enkele weken terug een inspectie te doen bij diverse dierenspeciaalzaken in Amsterdam. Daarbij werd gekeken hoe in de winkels het dierenwelzijn werd gewaarborgd. “Naar aanleiding daarvan hebben wij onze protocollen die moeten worden nageleefd door onze medewerkers aangescherpt”, licht Ard Malenstein, ceo van IJsvogel Retail waar Pets Place onder valt, toe.

“In die protocollen staan duidelijke regels en eisen ten behoeve van het welzijn van de dieren in de winkels”, vervolgt Malenstein. “Daarbij gaat het om het diervriendelijk verzorgen, huisvesten en verkopen, maar bijvoorbeeld ook om strenge controle op de afkomst van een dier en de handelingen bij het signaleren van ziekte.”

Diploma’s

Het welzijn houdt niet op na de verkoop vertelt Malenstein. “De medewerkers dienen bovendien te beschikken over de juiste diploma’s, waardoor zij klanten deskundig kunnen voorlichten en kunnen wijzen op de verantwoordelijkheden die gepaard gaan met de aanschaf van een huisdier. En hen soms in overweging te geven nog eens goed over aanschaf na te denken.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.