Nieuws

Kennis verbreden, zakendoen en bijpraten met vakgenoten. Het kon allemaal tijdens de eerste editie van Dibevo University in Nijkerk. Meer dan 100 standhouders presenteerden zondag 7 en maandag 8 oktober hun producten.

Naast het beursgedeelte werd er gedurende beide dagen ook gewerkt aan het verbreden van vakkennis. Zo gaven drie sprekers lezingen over ondernemerschap, klantenbinding, klantcontact en wierpen zij een blik op de toekomst. Tot slot was er voor bezoekers de gelegenheid om gratis een vakbekwaamheidstest te doen.

Productpresentaties

Op de beurs werden door diverse diervoederfabrikanten nieuwe producten of productaanpassingen gepresenteerd. Nieuwe typen snacks voor met name honden waren bij meerdere stands terug te vinden. Wat verder veel terugkwam waren natuurlijke (biologische) producten.

Trend

De trend dat het huisdier steeds meer onderdeel van het gezin uitmaakt, is door de verschillende fabrikanten goed opgepikt en was op de beurs goed terug te vinden. Meerdere fabrikanten gaven aan dat bij de vernieuwde samenstelling van hun product meer dan ooit tevoren naar de behoefte van het dier is gekeken. Ook zijn producten nog meer uitgesplitst op diersoort.

Hooi- en stroproducten

Een nieuwe speler in de petfoodbranche is Tilpellets uit Eelde. Dit nieuwe diervoederbedrijf richt zich op het milieuvriendelijk produceren van hooi- en stroproducten als hooipellets, hooibrokken, hooibriketten, hooibonbons en strokorrels. Uiteindelijk doel is dat het hooi al op het land tot deze producten verwerkt wordt zodat het milieu zo min mogelijk belast wordt.

Nieuw format

Een rondgang langs diverse standhouders leerde dat dit nieuwe format, wat eens in de twee jaar plaats gaat vinden, een succesvolle bleek. Vrijwel alle standhouders gaven aan tevreden te zijn over de bezoekersaantallen en goede zaken te kunnen doen. Op het moment van een lezing was het merkbaar rustiger op de beursvloer. “Dat heeft echter als voordeel dat we meer tijd voor de klanten hebben. Dat wil er anders nog wel eens bij inschieten”, aldus een standhouder.

Meer over Dibevo University in de volgende editie van Petfood Magazine op 16 november 2018.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.