Nieuws

Stichting Science4Animals (S4A) heeft onlangs een eerste beurs uit kunnen reiken t.b.v. het project ‘maag-darmgezondheid van paarden’.

De beurs heeft een waarde van 1500 euro en werd overhandigd in de vorm van een cheque aan Dr. Wilbert Pellikaan van de Animal Nutrition Group (Wageningen Universiteit). Dr. Pellikaan werkt samen met andere onderzoekers en studenten van verschillende universiteiten onder andere aan de validatie van een in-vitro model waarin de effecten van voeding op de gevormde gassen in het maag-darmkanaal van paarden bestudeerd kunnen worden.

De cheque werd uitgereikt na de bestuursvergadering van Stichting S4A in het Zodiac gebouw op de Campus van Wageningen Universiteit.

Officiële lancering

Door de vroegtijdig toegezegde steun van een van de sponsoren kon deze eerste cheque een jaar na oprichting van Stichting S4A al worden uitgereikt. De officiële lancering van de S4A website werd gelijktijdig met de uitreiking van de cheque gevierd. Inmiddels hebben al diverse bedrijven en organisaties, voordat de website online was, hun morele of financiële steun gegeven aan de stichting.

Impuls

Met de lancering van de website hoopt de stichting een extra impuls te geven aan haar missie. Deze missie bestaat uit het verzamelen van fondsen voor de beantwoording van fundamentele kennisvragen met betrekking tot voeding in relatie tot welzijn en gezondheid van gezelschapsdieren, paarden, pet-exoten en dierentuindieren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.