Nieuws

Honden- en kattenbezitters hoeven voortaan niet meer naar de dierenarts voor veterinaire voeding. Het is vanaf nu te koop bij winkelketen Welkoop.

Welkoop stelt dat de voeding dezelfde kwaliteit heeft, maar voordeliger is dan bij de dierenarts. De medewerkers van het bedrijf zijn volledig getraind en geven gratis professioneel voedingsadvies voor ieder dier.

Veterinaire voeding

73% van de honden- en kattenbezitters krijgt bij de dierenarts het advies om veterinaire voeding te geven. 50% van de honden en katten heeft (ernstig) overgewicht. 40% van de katten tussen de 6 en 10 jaar heeft last van artrose, bij oudere katten is dat 70% en bij volwassen honden is het 20%.
30% van de katten boven de 12 lijdt aan chronisch nierfalen. Andere mogelijke kwalen zijn diabetes, gewrichts-, huid, of vachtproblemen, maag-darmproblemen of blaasproblemen. Allemaal aandoeningen die vaak goed zijn te behandelen met speciale dieetvoeding.

Voordelen

Veterinaire voeding voor kat en hond was tot nu toe alleen bij de dierenarts te krijgen. Winkelketen Welkoop is de eerste landelijke dierenspeciaalzaak die hier verandering in brengt. Gemak voor de dierenbezitter: die hoeft niet meer speciaal om te rijden of eerst een afspraak bij de dierenarts te maken.

Advisering

Gratis advies door de speciaal getrainde medewerkers maken de service compleet. Zo heeft iedere winkel een dierenweegschaal en zijn medewerkers opgeleid om bijvoorbeeld honden met overgewicht te begeleiden met een voedingsplan, de juiste producten en handige tips.

Gezonde dieren

“Soms is eerst advies of hulp van een dierenarts nodig, in dat geval worden klanten doorgestuurd. Na diagnose en advies kunnen wij dan het voer verstrekken. Waar het ons om gaat zijn blije en gezonde dieren”, zegt Otto Smook, Category Manager Hond & Kat bij Welkoop. “Daarom verkopen we voeding van de beste kwaliteit tegen een gunstige prijs en geven we gratis advies en begeleiding.”

Verkrijgbaarheid

Dieetvoeding van Prins is verkrijgbaar bij alle Welkoopwinkels en in de webshop. Van het merk Royal Canin verkoopt het de veterinaire voeding bij de 6 winkels met een Dierenpunt en via de webshop. Op de website van Welkoop is te lezen welke winkels een Dierenpunt hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.