Nieuws
Foto: Versele-Laga

Om zijn ambitie van voorkeursmerk van de Amerikaanse huisdiereigenaars waar te maken, heeft Versele-Laga The Higgins Group Corp. overgenomen.

“Higgins past perfect bij het DNA van Versele-Laga, een familiebedrijf dat merkproducten voor huisdierenvoeding en verzorgingsproducten produceert”, zegt Gwijde Versele, CFO van Versele-Laga.

Overeenkomsten

“Er is veel synergie en complementariteit tussen beide bedrijven en de verschillende marktsegmenten van huisdiereigenaars en professionals die wij bedienen. Versele-Laga is marktleider in veel Europese markten voor vogel- en knaagdiervoeders en -verzorgingsproducten, terwijl Higgins een sterke positie bekleedt op de Amerikaanse markt met natuurlijke vogel- en knaagdiervoeders.”

Productie

“Door de overname van Higgins beschikt Versele-Laga nu in de VS, naast de premium-paardenvoerproductielocatie van Cavalor in Dalton (GA), ook over een full-service-fabriek voor de productie van vogel- en knaagdiervoeders”, zegt Frederic Boone, CEO van Versele-Laga.

Krachtenbundeling

De mix van Higgins’ gevestigde distributiekanalen en expertise op de Amerikaanse huisdierenmarkt en Versele-Laga’s infrastructuur en wereldwijde ervaring op de huisdierenmarkt zal volgens Boone leiden tot nieuwe innovatieve producten en een uitgebreider merkaanbod om te voldoen aan de evoluerende behoeftes van de pet parents. “Door onze krachten te bundelen, zetten we ons in om hét voorkeursmerk worden.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.