Nieuws

Wetenschappers van het Cornell University College of Veterinary Medicine hebben in commercieel Amerikaans hondenvoer verhoogde concentraties mineralen en sporenelementen aangetroffen. Ze hebben echter niet aan kunnen tonen dat deze verhoogde concentraties een bedreiging vormen voor de gezondheid van honden.

De onderzoekers analyseerden het gehalte aan nikkel, siliciumdioxide, aluminium, chroom en molybdeen in hondenvoer. Ze testten 49 zonder recept verkrijgbare producten, bedoeld voor gezonde honden in alle levensfasen. Het hondenvoer kwam van lokale en nationale dierenspeciaalzaken, supermarkten en Cornell’s Veterinair Medisch Centrum.

Mineralen

Chroom, molybdeen, aluminium en andere mineralen komen in kleine hoeveelheden voor in zowel menselijke als in huisdierenvoeding. Wetenschappers noemen deze stoffen ultrasporenmineralen. De onderzoekers konden echter niet aantonen of deze ultrasporenelementen een bedreiging kunnen vormen voor de gezondheid van honden.

Chroom en molybdeen

Uit het onderzoek kwam naar voren dat de mediane chroomconcentratie in hondenvoer ongeveer 30 keer hoger was dan de dagelijkse inname door de mens. De hoogste molybdeenconcentratie bereikte ongeveer 15 keer het niveau van menselijke consumptie. Alle 49 hondenvoer bevatte meer molybdeen dan dat honden, naar inschatting van de onderzoekers, aan voedingswaarde nodig hebben.

Aluminium

Aluminiumconcentraties in 46 hondenvoedingen overtroffen de equivalente dagelijkse inname door de mens. De onderzoekers vonden geen niveaus van nikkel en siliciumdioxide die de relatieve dagelijkse menselijke consumptie aanzienlijk overtroffen.

Onderzoek

De onderzoekers converteerden hun resultaten voor hondenvoer naar consumptie per megacalorie, zodat ze deze konden vergelijken met typische chronische niveaus van menselijke consumptie, vastgesteld door de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). De wetenschappers beoordeelden de niveaus van het mineraal in hondenvoer tegen informatie over toxische consumptie door de WHO.

Meer hierover bij Petfood Industry.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.