Nieuws

HAS Hogeschool start komend studiejaar met een nieuwe richting binnen de hbo-opleiding Bedrijfskunde en agri-foodbusiness in Venlo: Paard en Gezelschapsdieren.

Na de richtingen Agri en Food is dit de derde mogelijkheid voor studenten binnen de opleiding. Studenten met een passie voor paarden, honden, katten of andere gezelschapsdieren kunnen zich voor het eerst binnen een opleiding van HAS Hogeschool van meet af aan focussen op de bedrijfskundige aspecten van de hippische of gezelschapsdierensector.

Veranderende arbeidsmarkt

Aanleiding voor het verbreden van de opleiding Bedrijfskunde en agri-foodbusiness is dat de arbeidsmarkt sneller dan ooit verandert. Er liggen volgens de school veel kansen waar studenten na hun afstuderen op in kunnen springen. “Het feit dat zij zich 4 jaar lang verdiepen in één sector geeft hen een grote voorsprong op algemeen opgeleide jonge professionals.”

Professionalisering

Wat betreft gezelschapsdieren kunnen studenten na hun afstuderen een grote bijdrage leveren aan de professionalisering van de gezelschapsdierensector, waar de petfood en dierenwinkels van groot belang zijn. Meer dan 4 miljoen huishoudens hebben één of meer huisdieren. Daarmee is het naar een hoger niveau tillen van deze sector zeer actueel.

Samenwerking

HAS Hogeschool werkt onder meer samen met partnerbedrijf Feed Design Lab, dat zich inzet voor de vernieuwing en verduurzaming van de diervoedersector.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.