Nieuws
Foto: Zoomark International

De 18e editie van Zoomark International in het Italiaanse Bologna heeft in vergelijking met de vorige editie in 2017, meer bezoekers getrokken. Het aantal buitenlandse bezoekers steeg met 23%.

De organisatie denkt dat meespeelt dat de beurs voor het eerst midweeks (van maandag 6 tot en met donderdag 9 mei 2019) plaatsvond en niet in het weekend.

Organisatie

De beurs werd georganiseerd door BolognaFiere, met ondersteuning van de nationale vereniging van producenten van petfood en pet care producten (Assalco) en de nationale vereniging van Italiaanse veterinaire artsen (ANMVI).   

Groei

Het aantal exposanten lag met 757 stuks, hoger dan de voorgaande editie. De exposanten waren afkomstig uit 45 landen, waardoor het internationale karakter van deze beurs nog verder is gegroeid. “Het aantal kopers uit het buitenland bedroeg 40%, dat aandeel kopers ligt 23% hoger dan de editie in 2017”, zegt Antonio Bruzzone, General Manager van BolognaFiere.

Innovaties

Ongeveer 40% van de gepresenteerde producten hadden betrekking op voedsel voor huisdieren, een sector waarin innovatie een sleutelfactor is. “Nieuwe formules worden steeds fijner gekalibreerd om te voldoen aan de voedingsbehoeften van dieren, met ingrediënten die zijn geselecteerd op basis van hun organoleptische kenmerken, hoge kwaliteit en om tegemoet te komen aan de specifieke behoeften van dieren”, besluit Bruzzone.

De volgende editie van Zoomark International vindt plaats in mei 2021.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.