Nieuws

Farm Food hondenvoeding stimuleert de internationale ‘Neem je hond mee naar het werk’-dag op vrijdag 21 juni. Farm Food Hondenvoeding wil werkend Nederland die dag extra stimuleren hun hond mee te nemen naar het werk, door de positieve effecten te belichten.

Een hond mee naar het werk gebeurt in Nederland nog nauwelijks. Volgens prof. dr. Marie-Jose Enders, bijzonder hoogleraar op het gebied van mens-dier relaties, is dat een gemiste kans, gezien de positieve effecten die een hond op de werkvloer teweegbrengt. “Het gezelschap van een hond is plezierig. Je hebt je maatje bij je, dat maakt je meer ontspannen.”

Goed gevoel

Dit geldt niet alleen voor het baasje, ook collega’s profiteren volgens de bijzonder hoogleraar van de voordelen. “Het kijken naar een hond verzet de gedachten en geeft een prettig gevoel. Als je het dier aait, daalt je cortisollevel en daarmee stress, en stijgt je oxytocinelevel. Daardoor voel je je beter in staat om stressvolle situaties te ‘overleven’.”

Dutch Cell Dogs

Een praktijkvoorbeeld waarin de positieve effecten van honden op de werkvloer zichtbaar zijn is Stichting Dutch Cell Dogs. Deze stichting begeleidt gedetineerden bij het trainen van asielhonden met aanpassingsproblemen. Met als gevolg grote positieve veranderingen voor zowel de honden als de gedetineerden.

Gouden match

De meeste honden van Dutch Cell Dogs zijn mishandeld en daardoor moeilijk plaatsbaar. In 2009 besloten oprichters Marlies de Bats en Betty Buijtels deze honden te koppelen aan gedetineerden.

Dat bleek een gouden match. Marlies: “Zelfs de meest verstarde en gesloten mannen braken open. Mens en hond – beiden tegen hun wil opgesloten – wisten elkaar te helpen. De probleemhonden werden weer een fijne gezinshond en de gedetineerden resocialiseerden.”

Doneeractie

Dutch Cell Dogs geeft zowel mensen als honden die hun vrijheid kwijt zijn geraakt, een nieuwe kans. Farm Food steunt de stichting en roept bedrijven en particulieren op om in het teken van Internationale ‘Neem je hond mee naar je werk’-dag een vrij bedrag te doneren in ruil voor exposure op de website.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.