Nieuws

Jaap Koopman Diervoeding (JKD) compenseert sinds 1 juli 2019 de CO2-uitstoot van de hele organisatie. Een jaar geleden zijn de voorbereidingen getroffen om bij JKD, producent en leverancier van huisdiervoeding, een 100% CO2-neutrale bedrijfsvoering door te voeren.

De CO2-voetafdruk van de kantoren, de productie, opslag en het transport zijn in kaart gebracht. De reductiemaatregelen zijn in kaart gebracht en deels doorgevoerd. Er wordt gereden met schonere brandstoffen en er ligt een plan om 700 zonnepanelen te installeren. Deze maatregelen zullen resulteren in een aanmerkelijke CO2-reductie.

Toetsing

Om de juistheid van de berekening van haar CO2-uitstoot te toetsen werkt JKD samen met de Climate Neutral Group (CNG). Om de doelstelling te bereiken nu al CO2-neutraal te zijn in de bedrijfsvoering, wordt de resterende CO2-uitstoot gecompenseerd door te investeren in klimaatprojecten van CNG.

Compensatie

De projecten van CNG voldoen aan strenge kwaliteitscriteria en zijn gecertificeerd volgen de VCS-, Gold Standard of REDD+. Voor betrouwbare klimaatcompensatie worden de projecten gemonitord en gecontroleerd. Daarnaast dragen de projecten allemaal bij aan de Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties.

Keurmerk

Alle genomen stappen zijn getoetst aan de standaard ‘Klimaatneutraal gegarandeerd’, waardoor JKD het keurmerk klimaatneutrale organisatie mag voeren.

Vogelzaad

De volgende stap is dat JKD samen met al haar (toe)leveranciers en relaties zich gaat inspannen om de klimaatimpact van de gehele keten verder te minimaliseren. De eerstvolgende vervolgstap bestaat uit de doelstelling dit najaar klimaatneutraal gegarandeerd buitenvogelzaad voor de winter te introduceren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.